Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Klik op de vraag.

VOOR WIE IS PLEZANT

Mijn beide ouders wonen nog zelfstandig en hebben beiden dementie, kunnen zij ook samen komen logeren?

Ja dit kan, ze kunnen samen op een kamer slapen of ieder apart.

Heeft een gast een indicatie nodig voor het logeren bij Plezant?

Nee dit is niet nodig. Er moet wel sprake zijn van een reden waarom iemand niet meer zelfstandig thuis kan blijven. 

Ik ben mantelzorger van mijn vader met dementie. Zelf woon ik in Someren, mijn vader woont in Eindhoven. Kan mijn vader komen logeren bij Plezant?

Ja dit kan, mits er voldoende plaats is bij Plezant en de betaling hiervan geregeld kan worden.

Mijn vrouw heeft de ziekte van Parkinson, maar nog geen geheugenproblemen, kan zij komen logeren bij Plezant.

Wanneer uw vrouw open staat voor logeren en dit wil proberen dan kan dit. Het belangrijkste is dat uw vrouw zich op haar gemak voet bij Plezant?

Ik heb dementie en ben gevallen en heb mijn been gebroken. Kan ik komen logeren.

Nee, dat kan niet. Plezant is geen verpleeghuis en geen plek om te herstellen van een ziekte.

Mijn man heeft een spierziekte, maar is verder cognitief nog prima in orde. Nu wil ik een paar dagen op vakantie, kan mijn man dan komen logeren.

Antwoord: nee, Plezant is specifiek bedoeld voor mensen met cognitieve problemen. Mogelijk kunt u terecht bij een Zorghotel.

HOE ORGANISEREN WE HET

Hoe vaak en hoe lang kan een gast logeren?

Logeren is altijd minimaal 2 etmalen aaneengesloten. Logeren kan maximaal 6 weken aaneengesloten. Allerlei varianten per maand of kwartaal zijn mogelijk. Dit kan variƫren van 2 nachten, een midweek, een weekend, een week of meerdere weken.

Mag een gast elke maand een weekend of midweek komen?

Ja, dit kan. Gasten kunnen meerdere malen per maand, kwartaal of jaar komen en ook voor langere tijd iets afspreken.

Hoe werkt het met komen en vertrekken?

Wij hebben vaste aankomstdagen vertrekdagen. Wij hebben hiervoor gekozen omdat zo de groepssamenstelling niet elke dag verandert. En dat geeft overzicht en rust voor de gasten. Gasten komen in de namiddag op: maandag, woensdag en vrijdag. Gasten vertrekken in de ochtend op maandag, woensdag, vrijdag en beperkt op zondag. Alle tijden van aankomst en vertrek worden vooraf met u besproken en vastgelegd. Elke gast plannen we op een individueel tijdstip, zodat we de aankomst en het vertrek goed kunnen begeleiden.

Is logeerhuis Plezant een gesloten locatie?

Nee, logeerhuis Plezant is geen gesloten locatie, onze voordeur heeft wel een deurcode t.b.v. de veiligheid. Wanneer gasten alleen naar buiten kunnen en willen om te wandelen dan ontvangen zij de deurcode. Hierover maken we afspraken met elkaar wanneer de gast komt logeren.

MOGELIJKHEDEN TIJDENS HET LOGEREN

Als mijn naaste bij jullie gaat logeren, mag dan ook zijn/haar hondje meekomen?

Huisdieren kunnen niet bij ons verblijven. Wel kunt u iets afspreken dat iemand van uw familie of kennissen samen met uw hondje op bezoek komt. Laat hen dan wel even vooraf bellen wanneer ze willen komen. Wanneer er gasten zouden zij die allergisch of bang zijn hiervoor dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Kunnen gasten naar de dagbesteding blijven gaan gedurende de periode van logeren?

Gasten gaan gedurende hun verblijf bij Plezant niet naar de dagbesteding. Wij bieden gedurende de dag allerlei activiteiten aan, vergelijkbaar met de activiteiten bij de dagbesteding, om zo een aangenaam verblijf te bieden.
Gasten kunnen wel op de dag van aankomst eerst naar de dagbesteding gaan en op de dag van vertrek ook weer naar de dagbesteding worden gebracht. Dit moet u dan wel afspreken met uw dagbesteding i.v.m. het regelen van het vervoer en dit moet ook te regelen zijn bij Plezant. Hierover kunnen we afspraken maken.
Voor een enkele gast is de dagbesteding dusdanig belangrijk voor de dag-structuur dat deelname van groot belang is. Alleen wanneer u nog zorg ontvangt via de WMO/ ZVW  kan dit door blijven gaan. Het moet dan ook in te plannen zijn bij Plezant en het kan zijn dat het maar beperkt mogelijk is. U moet wel altijd zelf het vervoer regelen.

Kunnen gasten van Plezant naar de dagbehandeling blijven gaan gedurende de periode van logeren?

Wanneer we dit in kunnen plannen dan kan dit. U moet wel zelf het vervoer hiervoor regelen.

Is het mogelijk om het logeren te verlengen als het goed bevalt?

In overleg kan worden gekeken of de logeerperiode verlengd kan worden.

Mag iemand bij een gast op bezoek komen tijdens de logeerperiode? Hebben jullie ook bezoektijden

Bezoek is van harte welkom. Wij hebben geen bezoektijden. We vragen bezoek wel niet te vroeg te komen en rekening te houden met etenstijden.

Is het mogelijk om als mantelzorger de eerste nacht te blijven slapen?

Dit kunnen we bespreken.

Ik ben mantelzorger en moet geopereerd worden en revalideren, kan mijn partner met dementie in die periode bij jullie logeren?

Wanneer wij de zorg kunnen bieden die uw partner nodig heeft en hij / zij zich prettig voelt bij Plezant, dan kan dit.  Het is dan belangrijk om dit vooraf eerst te ervaren. Dit kan door eerst 2 nachtjes te komen logeren. Verloopt dit goed dan kunnen we hier afspraken over maken. Lees alles over de intakeprocedure onder de knop Logeren.

Is er 's nachts zorg in Plezant?

Ja, 's nachts is een verzorgende IG aanwezig op Locatie Franciscushof. Deze verzorgende draagt in de nacht ook zorg voor de gasten van Plezant.

KOMEN WE IN AANMERKING VOOR VERGOEDING

De kosten zijn afhankelijk van waar de gast woont en hoe de al geboden zorg en begeleiding wordt vergoed.

Omdat het logeerhuis wordt gesubsidieerd door de gemeenten Asten, Deurne, Gemert/Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren zijn voor gasten uit deze gemeenten de mogelijkheden en kosten anders dan voor gasten buiten deze gemeenten.

De gast woont in Asten, Deurne, Gemert/Bakel, Helmond, Laarbeek of Someren en maakt al gebruik van zorg die vergoed is vanuit de WMO/zorgverzekeringswet.

De gast betaalt een eigen bijdrage van 29,46 euro per etmaal (prijspeil 2024), voor een all inclusive verblijf.

De gast woont in Asten, Deurne, Gemert/Bakel, Helmond, Laarbeek of Someren en maakt al gebruik van zorg die vergoed is vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ)

Het logeren  bij Plezant kan worden opgenomen binnen het zorgaanbod. Kijk samen met de casemanager of dossierhouder wat er binnen uw financiering mogelijk is. De gast betaalt dan geen extra eigen bijdrage.

De gast woont in Asten, Deurne, Gemert/Bakel, Helmond, Laarbeek of Someren en maakt al gebruik van zorg die vergoed is vanuit Volledig Pakket Thuis (VPT).

Logeren bij Plezant kan worden toegevoegd worden aan het zorgpakket. Boven op het aantal zorguren dat de gast al ontvangt binnen het VPT kan de gast 42 etmalen per jaar logeren. Dit wordt volledig vergoed.

De gast woont niet in gemeente Asten, Deurne, Gemert/Bakel, Helmond, Laarbeek of Someren, wat zijn de vergoedingsmogelijkheden?

Mits er voldoende plaats is bij Plezant, zijn gasten welkom uit andere gemeenten. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met het logeerhuis en navragen wat de mogelijkheden en kosten zijn.

wave

Staat uw vraag er niet tussen?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Stel een vraag

wave