Tarief en vergoedingen

Logeren bij Plezant kan tegen een tegemoetkoming in de kosten. In sommige gevallen wordt het zelfs volledig vergoed. De kosten en vergoeding voor het logeren zijn afhankelijk van waar de gast woont en hoe de zorg en begeleiding wordt vergoed die een gast nu al thuis ontvangt. 

Logeerhuis Plezant wordt gesubsidieerd door de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Woont de gast in een van bovengenoemde gemeentes? Dan zijn onderstaande opties mogelijk.

Krijgt de gast zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ)? Dan wordt logeren bij Plezant vergoed binnen uw vaste WLZ-bijdrage en hoeft u daar niet extra voor te betalen.

Maakt de gast gebruik van Volledig pakket Thuis (VPT)? Dan kunt u aanvullend op uw VPT 42 etmalen logeren op jaarbasis, zonder extra kosten. 

Krijgt de gast geen zorg vanuit de WLZ? Dan is een eigen bijdrage verschuldigd van € 29,46 per etmaal (prijspeil 2024). Dit is een vergoeding voor de kosten van eten en drinken, een terrasje, uitstapje en andere activiteiten.  

Woont uw naaste in een andere gemeente? Neem dan contact op met Logeerhuis Plezant voor de tarieven en mogelijkheden. 

Kijk ook bij de Veelgestelde vragen om te zien wat in uw situatie de financiële mogelijkheden zijn.  

Neem contact op 

wave